Vopsire bara spate Skoda Fabia

Operatiunea de vopsire a barei incepe cu pregatirea. In primul rand se demonteaza bandoul ornamental din pastic. Apoi se matuieste bara si slefuiesc denivelarile ei cu smirghel de diferite granulatii in functie de necesitati.  Pentru matuire se foloseste smirghel mai fin, iar pentru eventualele denivelari si siupituri, smirghel mai grosier.

Dupa ce am matuit-o, am inceput etapa de finisare. Pentru aceasta etapa avem nevoie de un chit elastic pentru mase plastice (la elementele de caroserie metalice se folosesc alte chituri), si de un set de spatule de plastic. Inainte de a incepe chituirea si indreptarea defectelor, am curatat bara cu un diluant D 506 pentru a o degresa si a elimina impuritatile care puteau impiedica aderarea chitului.

Dupa mai multe etape de chituire, slefuire, bara se degreseaza si curata de impuritati din nou cu diluant, apoi se aplica un strat de grund pentru vopsea. Grundul are trei roluri :

1. previne coroziunea elementului de caroserie (aici nu e cazul, bara fiind de plastic);

2. Ajuta la aderenta stratului nou de vopsea pe cel vechi;

3. Scoate in evidenta eventualele defecte ramase de la etapa de chituire / slefuire

Dupa ce se mai remediaza micile imperfectiuni ramase, se slefuiesc si se degreseaza din nou. Apoi se poate aplica primul strat de vopsea.

In total am aplicat 2 straturi de vopsea si un strat de lac.  Dupa fiecare strat aplicat, am lasat bara la uscat , am matuit-o cu smirghel foarte fin si am aplicat stratul urmator. Lacul are rol de protejare a vopselei si de ai da un plus de luciu. Ultima etapa a fost cea de montare a barei pe masina, etapa despre care puteti citi in articolul „Demontare / montare bara spate Skoda Fabia”

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.