Jardiniere si obiecte decorative din beton, pentru gradina

Astazi abordam un subiect care cel putin mie mi se pare interesant si inedit: jardiniere si obiecte decorative facute din …. haine vechi si prosoape.

Pare ciudat si dificil de facut,  cand auzi prima data despre asa ceva. Dar procedeul este foarte simplu si  poate fi facut de oricine acasa, fara sa aiba cunostinte temeince in domeniul constructiilor. Reteta e simpla si contine trei ingrediente: material textil, apa si ciment. Mai precis 2 parti ciment si 8 parti apa in asa fel incat sa devina o solutie putin mai groasa, numai buna de scufundat materialul textil in ea.

Dupa ce se scufunda materialul textil in solutia de apa cu ciment, se pun la uscat pe un suport pentru 24 de ore.

De preferat ca suportul sa fie dat inainte  cu decofrol (solutie care impiedica cimentul sa adere la suport). In lipsa decofrolului, se poate folosi cu succes o folie de plastic sau celofan pentru a inveli suportul.

Mai jos aveti cateva exemple care sa va starneasca imaginatia. Puteti lasa jardinierele simple, nevopsite, sau le puteti vopsi in culorile dumneavoastra preferate. De asemenea puteti crea jardiniere frumoase  folosindu-va si de alte obiecte pe care le gasiti prin curtea dumneavoastra. Aveti cateva exemple AICI

jardiniera-beton ciment-12 ciment-11 ciment-7 ciment-6 ciment-5 ciment-3 ciment-2 ciment-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.