Montaj panou solar pentru apa calda Ferroli

Astazi am facut rost de un panou solar de incalzire a apei si l-am montat pe casa. In primul rand am montat suportul in asa fel incat cel putin doua talpi ale suportului sa cada pe capriorii acoperisului pentru o mai mare siguranta si o stabilitate mai buna.

Montaj suport panou solar nepresurizat Ferroli

Dupa ce am montat suportul si l-am fixat bine pe acoperis, am pus pe pozitie rezervorul, fara a-l fixa definitiv in suruburi, pentru a putea alinia corect tuburilesa nu stea tensionate. Am pus doar piulitele fara sa le strang. Vasul de expansiune, supapa de siguranta, au fost montate in prealabil pe rezervor.

Dupa ce am pozitionat suportul si rezervorul, am trecut la montarea tuburilor de sticla. Se introduc garniturile la capatul deschis. Se dau tuburile, pe capatul deschis, cu vaselina sau orice alta substanta lubrifianta aveti la indemana si se introduc unul cate unul in orificiile rezervorului atat cat sa treaca de suportul de la baza, apoi dupa ce se pun mansoanele de plastic pe suportul de la baza, se trag in jos tuburile pana se fixeaza in suport. Se procedeaza la fel cu toate tuburile panoului.

Despre racordarea la sursa de apa si umplerea sistemului vom scrie intr-un alt articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.